Dansk Modular Meetup 6. april - ”Gigant patch”

Gratis entré

LUNA, Rytmisk Center
Vesterbrogade 107, Kbh V.

Til Dansk Modular Meetup på Rytmisk Center mødes musikere, producere, elektroniske entusiaster, og andre med interesse for modularsynthesizer for at eksperimentere, lære, kigge og tage del i det sprudlende danske miljø for modularsynthesizere, faciliteret af foreningen Dansk Modular og Rytmisk Center. Der er opstilling kl. 13.00 og aktiviteter og visning af setups og moduler fra kl. 14.00-18.00.

Til Modular Meetup d. 6. april laver Dansk Modular og Rytmisk Center en ”gigant patch”, hvor alle modularsynthesizere som er til stede vil blive patch’et sammen til én stor musikmaskine, i samarbejde med alle deltagere! Det bliver sjovt, kreativt og udfordrende!

Modularkassen byt/salg! Fra 14.00-18.00 er der muligt at sælge og bytte moduler. Dansk Modular stiller med en tom modularkasse som deltagerne kan fylde med moduler som kan afprøves, tjekkes og købes/byttes. Alle deltagere kan bruge Modularkassen til at sælge/bytte sine moduler.

En modularsynthesizer er et af de aller tidligste elektroniske musikinstrumenter. En modularsynth består af forskellige moduler som udfører forskellige funktioner i skabelsen af lyd. Modulerne kan kobles sammen på forskellige måder, og en modularsynthesizer er derfor en enormt fleksibel maskine, og et perfekt værktøj til at eksperimentére med lyd og musik.

De første modularsynthesizere så dagens lyd i midten af 1960’erne, og den samme teknologi ligger til grund for ”Eurorack”, et modularsynthesizerformat som blev opfundet i 1990’erne og som har været med til at gøre modularsynthesizeren tilgængelig igen. I dag er der utroligt mange små brands som laver specialiserede og nytænkende moduler, som bygger videre på idéerne fra de gamle maskiner. ”

“Dansk Modular” er en forening af danske modulær-synthesizer entusiaster som startede i 2016.

Dansk Modular arbejder for at bringe elektronisk musik med modulære synthesizere i hænderne på flere danske musikere og ud på flere danske scener.

Dansk Modular har, i samarbejde med organisationer som f.eks. Strøm Festival, Ether festival og NIME festivalen (“New Interfaces for Musical Expression”) arrangeret mange workshops, live-streams og koncerter - f.eks. på Absalon, H-15, Råhuset, Louisiana og, ikke mindst, Rytmisk Center!