Cecilie Sadolin

Cecilie Sadolin Portræt Til DI

Mail: cecilie@sadolin.net
Tlf.: 21 22 27 46
Web: ceciliesadolin.com

Cecilie Sadolin er en dansk komponist, lyddesigner og musiker.

Hun er baseret i København, men har tilknytning til Berlin og Island. Hun er uddannet komponist fra Det Jyske Musikkonservatorium (2021) og har yderligere en bachelor i lyddesign, lydteknologi og musikproduktion fra Catalyst Music Institut for Creative arts and Technology fra Berlin (2018).

Hun har også en bachelor i jazz og rytmisk sang fra DJM (2016) med udveksling ved Reykjavik Academy of Arts, Island. P2 Puls – Nye strømninger i klassisk musik – tegnede i juni 2021 et portræt af Cecilie, hvor hun blev fremhævet som en af fremtidens komponister ”der gør tingene anderledes”.

Hendes arbejde med lydformatet Ambisonics i kandidatprojektet ProjektX, ’surround lydteknologi i fuld sfære, elektronisk processering af klassiske ensembler i opsætning på 48 højtalere´, blev fremhævet som ”en brobygger mellem den gamle og den nye verden”.

På kvindernes internationale kampdag 8 marts 2021, blev Cecilie i en specialudsendelse af P2’s Natsværmeren fremhævet af Katrine Ring med sit værk Cyclus og som en kunstner, man skulle ”holde øje med”. Catalyst Music – Berlin skrev samme dag: “Creative Audio Production and; Sound Engineering alumni are part of the new generation of female producers” for sit tværæstetiske arbejde med forening af teknologi, lyddesign og akustisk lyd.

Cecilie udgav i 2018 sin debutplade Pseudo Random i Tyskland og blev omtalt i både danske og internationale medier. Det førte til en turné i Tyskland og til SPOT festival i 2018.

Cecilie arbejder i dag som freelance komponist, musikproducer, lydtekniker, sanger, musiker og lyddesigner. Hun har skrevet musik til og produceret for bl.a. dansegruppen Ensemble, Det Kongelige Teater, BBC, Who Killed Bambi, Line Tjørnhøj, Annika Aakjær, Bichi (UK) mfl.

For nuværende, har hun tilknytning til Medley Studierne i København, for at lære at mixe lydformatet DOLBY ATMOS og forventer kommercielle udgivelser i 2022.

Derudover udgiver hun eget materiale i 2022 i samarbejde med den visuelle kunstner, Hedvig Larsson.

Ved siden af, afholdes foredrag om Ambisonics, Immersiv lydproduktion for akustisk musik, surround sound-teknologi og kreative processer, for DJBFA, Nippers Netværk og flere musikkonservatorier i DK.

Hun er hovedfagsunderviser i komposition – den intensive linje, på Rytmisk Center og underviser i komposition, lyddesign og musikproduktion ved MGK-Sjælland og MGK-SYD.

Cecilie har igennem sit arbejde og uddannelse modtaget legater fra Nordisk kulturfond, Nordplus Fond, Augustinusfonden, Oticon Fonden og Nordisk Musikråd.

Album: Pseudo Random

"ProjectX": Masters' Concert at "The Royal Academy of Music, Aarhus"

Pseudo Random

Album 2017

LYT HER