Sangskriverlinjen

Sange findes i alle afskygninger. Kærlighedssange, protestsange, sange, man danser til og sange, der gør en eftertænksom. Sange skrevet på tre akkorder og sange stykket sammen af YouTube-samples. Nogle er skrevet på klaver - andre på computer. Nogle af optaget med bands i lydstudier - andre på en telefon i et soveværelse. Uanset hvordan man skriver sange, er det noget man kan studere og blive bedre til.

Overvejer du at søge Musikkonservatoriet eller anden musikuddannelse kan vi også hjælpe dig med at blive klar til disse optagelsesprøver.


Ansøgningsfrist vedr. efteråret 2024 er 4. august.

  • Holdnr
  • Kursus
  • Startdato
  • Underviser
  • Sted

Holdnr

Kursus

Startdato

Underviser

Sted

308120

Sangskriverlinjen - start februar 2024

Man
26.02.24 kl. 09.00

Karen Juhl Jensen

Rytmisk Center - Vesterbro

Sangskriverlinjen - start februar 2024

Holdnr: 308120

Start: Man 26.02.24 kl. 09.00

Underviser: Karen Juhl Jensen

Sted: Rytmisk Center - Vesterbro

309120

Sangskriverlinjen - start september 2024

Man
02.09.24 kl. 09.00

Karen Juhl Jensen

Rytmisk Center - Vesterbro

Sangskriverlinjen - start september 2024

Holdnr: 309120

Start: Man 02.09.24 kl. 09.00

Underviser: Karen Juhl Jensen

Sted: Rytmisk Center - Vesterbro

Rytmisk Center (33 Of 112)

Kursusindhold

Sangskriverlinjen er for dig, der skriver sange på et højt niveau, men savner nye værktøjer, inspiration og et sparrende fællesskab. Det er relevant for dig, der overvejer at søge ind på musikkonservatoriet eller andre videregående sangskriveruddannelser. Sangskriverlinjen er også relevant for dig der vil udvikle dig fagligt uden at have planer om at søge uddannelse indenfor området.

På sangskriverlinjen vil du hver uge blive præsenteret for en række konkrete sangskrivningsteknikker og stillet en tilhørende opgave, som du forbereder på egen hånd til ugen efter. Undervisningen er holdbaseret. Sammen vil vi lytte, læse og tage ved lære af både sangskrivningshistorien og samtidens stemmer, lære af kunstsange såvel som hits. Du vil lære om forskellige tilgange og metoder indenfor komposition, arrangement, tekstskrivning og produktion. Du vil blive introduceret til både tekniske såvel som konceptuelle greb. I løbet af kurset samler du en portefølje og mod slutningen af kurset færdiggøres 3-4 sange.

Da undervisningen er holdbaseret, lytter vi hver uge til hinandens skitser og giver konstruktiv feedback. På denne måde inspirerer, hjælper og lærer alle på holdet af hinanden. Der vil derudover også være tid til individuel vejledning. Alle udtryk, genrer og sprog er velkomne, så længe du arbejder med musik og tekst. Undervisningen foregår på dansk.

Underviser

Undervisningen varetages af Karen Juhl, der uddannet fra RMC i sangskrivning og komposition. Karen har udgivet sange i bandsammenhæng og under eget navn siden 2016 og arbejder ofte på tværs af genrer og kunstarter med lige dele kærlighed til eksperimenterende komposition, litteratur og popmusik. Karen er en erfaren og åbensindet lytter, der altid har elevens potentiale for øre. Læs mere her.

Gæsteundervisere
Hvert semester inviterer vi gæsteundervisere indenfor, og altid er det nogle af tidens hotteste musiknavne.
Gæsteundervisere i foråret 2023 er: Brimheim, Eee Gee og Søren Buhl

Skema

Undervisningen ligger tirsdag og onsdag kl. 9.00- 13.35 begge dage.
I alt 10 lektioner pr. uge. Bemærk, at du skal medbringe din egen laptop med din foretrukne DAW installeret samt hovedtelefoner.

Ekstra fag

Hvis du ønsker det, kan du udvide dit skema med ekstra fag. På denne måde har du mulighed for at sammensætte dit skema så det bliver 100 % målrettet dine behov. 

Ekstra fagene vælger du frit fra Rytmisk Centers hjemmeside under Voksne

Når du ved hvilke ekstrafag du ønsker, kontakter du afdelingsleder Lis Wessberg på mail: liw@rytmiskcenter.dk som vil sørge for at ekstrafagene passer ind i dit faste skema.
Når du vælger ekstrafag udover dit faste skema får du 30 % i rabat på de ekstrafag du vælger.

Arrangementer

Udover den faste ugentlige undervisning vil der være forskellige arrangementer i løbet af semestret, såsom Colab uge på tværs af alle linjer, Artist talks og koncerter. Derudover tilbydes alle kursister på De Intensive individuel studievejledning som kan omhandle branche, uddannelse m.m.

Undervisningen ligger i København.

Har du spørgsmål til De Intensive linjer, kontakt Lis Wessberg på liw@rytmiskcenter.dk eller 93636606.

OBS! Det faglige niveau på De Intensive er højt, så er du begynder eller let øvet, og stadig ønsker en kursuspakke, skal du tjekke vores 13 ugers kursuspakker ud.

 

KURSUSPERIODER 2024


FORÅR 2024
Kursus periode: 26. februar – 14. juni.
Optagelsesprøver: Uge 5 (februar)

EFTERÅR 2024
Kursus periode: 2. september til 13. december.
Tilmeldingsfrist: 14. august
Optagelsesprøver: Uge 34 (august)

PRIS

Kurset koster: 23.000 / SAP 21.700.
For pianister koster kurset: 20.000 / 18.700.

Betalingsfrist er 2 dage efter bekræftelse på optagelse på kurset. Alternativt kan kurset, efter aftale med kontoret, betales med månedlige afdrag.