Sangskriverlinjen

Få intensiv undervisning i sangskrivning på et højt fagligt niveau, og kom et skridt nærmere en karriere som professionel sangskriver.

Hvad arbejder vi med på Sangskriverlinjen

På Sangskriverlinjen får du undervisning på et højt fagligt niveau indenfor alle aspekter af sangskriverfaget. Kurset er inspireret af den måde der undervises i sangskrivning på på musikkonservatorierne, og Sangskriverlinjen kan derfor fungere som en forberedelse til at søge ind på disse.

På kurset vil du lære konkrete teknikker inden for inspiration, komposition, arrangement, tekstskrivning og produktion. Du vil få værktøjer til at komme videre hvis du oplever mangel på inspiration eller skriveblokering, og du kommer til at arbejde med øvelser der gør dig bedre til at skrive sangtekster.

Hver uge kommer du til at skrive skitser til nye sange i form af hjemmeopgaver. Det forventes at du bruger en del af din fritid på at lave disse hjemmeopgaver. Formålet er at give dig mulighed for at bruge de teknikker og metoder du er blevet undervist i. Skitserne vil blive vist og diskuteret så alle på holdet kan hjælpe, inspirere og lære af hinanden.

Der er sat tid af til at gribe de idéer og behov der opstår i løbet af kurset, så I vil som hold have mulighed for at påvirke hvad I bliver undervist i.

Hvad gør Sangskriverlinjen unik

Det der gør dette kursus unikt er holdundervisningen. Dine medkursister på holdet bliver førstelyttere på dine nye sange, og du vil mærke glæden ved at se andre gå på opdagelse i dine sange – og den efterfølgende samtale vil give dig uvurderlige guldkorn og indsigter. Holdets opgave er at gøre de enkelte kursister bedre og det gør vi især igennem en meningsfuld samtale om sangene.

Hvordan er kurset sat sammen

Kurset har en todelt struktur. I den første del af kurset skal vi arbejde med grundlæggende teknikker og tilgange til sangskrivning, mens du i den sidste halvdel kommer til at fokusere på et afslutningsprojekt, som du selv definerer i samarbejde med underviseren. Et afslutningsprojekt vil typisk bestå af 3 – 4 sange.

Vi kommer til at få besøg af forskellige gæstelærer i form af professionelle sangskrivere, og vi kommer også til at snakke om mulighederne i musikbranchen (udgivelse, PR, booking etc.).

Kurset er bygget op omkring holdundervisning, men der vil også være sat tid af til individuelle samtaler og vejledning.

Det er underordnet hvilken slags musik du skriver. Alle udtryk og genrer er velkomne, så længe du arbejder med musik og tekst. Det er også underordnet hvilket sprog du skriver dine sange på, men undervisningen foregår på dansk.

Undervisere

Det er vigtig for os, at vores undervisere er udøvende inden for sine respektive områder. Se HER underviserne som er tilknyttet De Intensive og hvem som er på de respektive linjer.

Skema

Undervisningen ligger mandag kl. 9.00- 12.40 og torsdag kl. 11-14.40.
I alt 8 lektioner pr. uge.

Bemærk, at du skal medbringe din egen laptop med din foretrukne DAW installeret samt hovedtelefoner.

Ekstra

Udover den faste ugentlige undervisning vil der være forskellige arrangementer i løbet af semestret, såsom intromiddag, Colab uge på tværs af alle linjer, cafeer og koncerter. Derudover tilbydes alle kursister på De Intensive individuel studievejledning som kan omhandle branche, uddannelse m.m.

OBS! Det faglige niveau på De Intensive er højt, så er du begynder eller let øvet, og stadig ønsker en kursuspakke, skal du tjekke vores 13 ugers kursuspakker(LINK) ud.

Optagelsesprøve

Der er optagelsesprøver med forskellige kriterier de respektive linjer.

LÆS MERE

Øvelokaler & Rammer

Som kursist kan du booke øvelokaler og studier udenfor undervisning.

LÆS MERE

Kursus

Dag

Start

Underviser

Sted

Sangskriverlinjen - start september 2022.

Man

05.09.22 kl. 09.00

Anders Hjernø

Rytmisk Center - Vesterbro
Vesterbrogade 107 E
1674 København V